Zdravo, Nova godino...

By 08:31 , , , , ,

Draga novogodišnja rezolucijo,
Ovog puta želim da ti se odužim i napišem šta sam uradila, nisam uradila, mogla, a nisam htela, želela, pa ne želela, sanjala, ispunila u sada, već ćao, ćao 2016. godini. Prvo, koga to interesuje, ako ne mene samu – ali pošto je ovo moj blog, može mi se. Malo sujete, malo mi poraslo samopuzdanje...
Zapravo, nerviraju me ti slatki mali notesi sa srcima i balonima, to do liste, novogodišnje rezolucije i saveti kako ih napisati. Želim da smršam, pa kao ne zapovedajte sebi nego zapišite: „Ove godine bi zaista bilo lepo da skinem neosetno 20 kila...” Svaki put kad pročitam ovako nešto, bukvalno crknem od smeha. Pre je nekako slavljenje čina pisanja u mirišljavi notes sa šljokicama, nego što je nekom zaista do toga... Ali avaj, da ne preterujem možda ovo funkcioniše. Nekom. Nekada. Negde.
Poželela sam da naučim slepo i brzo kucanje. U tome sam uspela i to je to... U prekidima i dugo je trajalo. Bilo je i dosadno, naporno, često izbegavano. I dalje brljam, ali je to ljudski...
Ovo godina mi je donela putovanja – Sarajevo, Tasos, Berlin i smeši mi se još jedno izgleda. Nisam ih želela, ali eto stvorila se, pa reko da iskoristim :). Maksimalno, bilo super. Otkrivanje Berlina je sigurno jedna od većih radosti koja mi se dogodila u 2016. Htela sam da zavolim sport i vežbanje, uh kako sam samo u tome uspela – pomerila se nisam sa stolice. Ustala nisam iz kreveta. I jednostavno to nije nešto što volim - it is not my cap of tea... Dakle vežbanje – doviđenja jednom i zauvek.
Ako nisam bar upoznala u 2016. godine 16 novih drugara, garantovano ništa nisam uradila. Ovo je inače bio period druženja, smeha, još smeha, upoznavanja, otkrivanja, skrivanja i izlazaka. Da nisam izlazila svako drugo veče, rekla bih da preterujem... Zanimljivo je da nisam sanjala. Spavala jesam, naspavala se jesam, ali nisam sanjalalalalalala. Nisam nešto stigla ni da čitam ove godine – pored stručne literature, malo klasika i poezije koji su bili moj slučajni izbor. Ako izbor može da bude slučajan! Selili se jesmo, gledali mnogo filmova, radili i naradili se.
Sad malo STOP! Sad malo želja onako da lete po vazduhu po pahulje. Sad malo gospođa Vrednoća da uhvati zimski zalet i smisli šta ćemo raditi. Ili ne mora. Samo zdravlja želim milim, najmilijim i svima. Da počne da se ostvaruje odmah, ne sa Novom godinom, ne sa novim rezolucijama. O-D-M-A-H. Dakle, Ispunjaču želja ili dragi Deda Mraze, počni!
  

You Might Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...